Помоћ ПДФ Штампај Е-пошта

znakpitanja.jpgУпутство за коришћење сајта

Добродошли! Налазите се на званичној презентацији града Лесковца. Овај сајт је осмишљен тако да пружи праве информације грађанима Лесковца, али и посетиоцима из земље и иностранства.

Градски сајт (презентација града) треба да испуни 4 основна циља:

  • Локација на Интеренту која ће представити град Лесковац у најбољем светлу, домаћим и страним туристима (будућим посетиоцима) и пружити потребне информације (туристичке, економске и друге природе) на српском и енглеском језику;
  • Место на коме ће по критеријумима Фонда за развој града, канцеларије за ЛЕР, Дирекција и будуће сертификације града, дати све потребне информације о економским потенцијалима града, као месту које нуди потребну инфраструктуру, локацију, људске ресурсе, близину кооридору 10, могућност запослења грађана, олакшице за улагања страним и домаћим инвеститорима.
  • Град Лесковац на градском сајту уводи eУправу, тј. сервисе грађанима - Услуга по светским и европским стандардима усмерена од стране града према грађанству (Водич кроз управу, Виртуелни матичар, Систем 48, Бирачки списак, Питања грађана и Питајте градоначелника), који ће олакшати грађанству комуникацију са градом. 
  • Интернет портал, место где ће се окупљати грађани, бити информисани од стране информативне службе града, размењивати предлоге и давати коментаре и предлагати решења, градској власти о њиховим проблемима.

Сајт је конципиран тако да се састоји од следећих елемената:

  • Горњи мени који у свом наслову има Мапу сајта, Помоћ, РСС, приступ административном делу, као и могућност избора Језика приказа садржаја страна на Ћирилици (подразумеван језик), Латиници и Енглеском језику. Поред избора језика у горњем десном углу имате поље за претрагу комплетног садржаја сајта.
  • Главни банер, тј. ротација панорамских фотографија града Лесковца;
  • Главни мени за избор секција Насловна страна, О лесковцу, Локална самоуправа, Привреда, еУправа, Ле инфо и Контакт;
  • Градски сајт се састоји од три главне секције: 1. Лева уска секција у којој се налазе Брзи линкови, Листа банера, и Архива вести. 2. Централна средишња широка секција представља место приказа актуелних вести  и  дешавања у граду, али и приказа главног садржаја страна по захтеву посетиоца. 3. Десна уска секција, у којој се налазе модули временске прогнозе, анкета за грађане, листа банера за сервисе грађана, Генерални план града и банер донатора градског сајта.
  • У доњем делу страна се налази Футер мени са бројачем посета сајту. 
  • На свакој страни постоји могућност прегледа исте у ПДФ формату, штампање стране каои слање стране пријатељу.

Најчешће постављана питања